Κεντρική Ροδόπη

Κεντρική Ροδόπη

Η περιοχή της Ροδόπης είναι μια από τις περιοχές της Ευρώπης που δεν «πάγωσε» κατά την περίοδο των παγετώνων (Πλειστόκαινο), με αποτέλεσμα να καταστεί βοτανικό μουσείο ποικιλότητας των ειδών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:32

Εμφανίσεις: 2595

Διαβάστε περισσότερα: Κεντρική Ροδόπη

Νέστος Ποταμός

Νέστος Ποταμός

Νέστος ποταμός (1-40χλμ)

Διαθέτει ανείπωτες ομορφιές σε όλο το μήκος του. Ιδιαίτερες ίσως αυτές που βρίσκονται πάνω από τη στέψη του Φράγματος Θησαυρού καθώς δημιουργούνται τοπία που παραπέμπουν σε μικρά φιόρδ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:33

Εμφανίσεις: 2707

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Θησαυρού

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Θησαυρού

Το μεγαλύτερο χωμάτινο φράγμα των Βαλκανίων και ένα τα δύο Υ/Η φράγματα του νομού στον ποταμό Νέστο. Η επίσκεψη στο εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα στο βουνό είναι δυνατή ύστερα από σχετική συνεννόηση με τη διεύθυνση του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:35

Εμφανίσεις: 7345

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πλατανόβρυσης

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πλατανόβρυσης

Το συναντούμε ανηφορίζοντας προς τις Ιαματικές Πηγές Θερμιών και προς το Δάσος Φρακτού. Η πρόσβαση στο φράγμα γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:35

Εμφανίσεις: 3981

Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Αδιατάρακτο δασικό οικοσύστημα το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας. Αναγνωρίζεται ως το σπουδαιότερο στην Ευρώπη. Απαγορεύεται η είσοδος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:34

Εμφανίσεις: 2772

Διαβάστε περισσότερα: Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Δάσος Φρακτού

Δάσος Φρακτού

Ευρύτερο δασικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει το «Παρθένο Δάσος». Θεωρείται από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας με εντυπωσιακά βράχια, πέντε καταρράκτες, πυκνή και ποικιλόμορφη βλάστηση και με εμφανή παρουσία μιας μοναδικής πανίδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:30

Εμφανίσεις: 2861

Διαβάστε περισσότερα: Δάσος Φρακτού

Δάσος Στάμνας

Δάσος Στάμνας

Ενδιαφέρουσες διαδρομές στο δασικό σύμπλεγμα της Στάμνας μπορούν να πραγματοποιηθούν στην προς βορρά πλευρά του πάνω από το ρέμα Φαρασινού. Υπάρχει μόνο βασική σήμανση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:29

Εμφανίσεις: 2531

Εκδρομες

badge

2η μέρα – Εκδρομή

• Καταρράκτες Διποτάμων και ΤραχωνίουΑν συνεχίσετε 7χλμ μετά το Τραχώνι η θέα του μεγάλου καταρράκτη που κυλά μέσα στην πολύχρωμη βλάστηση της περιοχής σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Δραστηριoτητες

badge

Δραστηριότητες

Εκδρομές με μηχανές Enduro: www.enduro-touring.gr  Ποδηλασία στο βουνό, τοξοβολία, canoe-kayak κλπ (πληροφορίες Ορέστης Μπόσκος τηλ. 6947 825551 – www.forestis.gr )  Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr Επίσκεψη στο πάρκο αρπακτικών πουλιών στην Αγορά Δράμας (πλησίον της Αδριανής) www.arpaktika.gr Επίσκεψη στο οινοποιίο Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας www.manolesakis.gr

Δημιουργία & Φιλοξενία Drosos Creative Agency